Μαλακτικό ρούχων... από σπίτι!

Κορίτσια μου αγαπημένα, για μαζευτείτε! 

Λοιπόν πάρτε ενα πλαστικό μπουκάλι (χωρητικότητας 1 λίτρου), ρίχτε μέσα 
250 ml λευκό ξίδι,  750 ml νερό  και  20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
Ανακινήστε καλά και voila! Μόλις φτιάξατε το πρώτο σας σπιτικό μαλακτικό ρούχων!! 

Είδατε πόσο απλό ήταν; 😉

Ας το πάρουμε από την αρχή. Όσες δοκιμάσατε τις συμβουλές μου για τις μαλακές πετσέτες, σίγουρα διαπιστώσατε πόσο αποτελεσματικό είναι το ξίδι. Ξέρω όμως τι σκέφτεστε τώρα. Κι αν μυρίζουν ξιδίλα τα ρούχα; Μα γι'αυτό μπαίνει και το αιθέριο έλαιο. Άλλωστε βάζετε και το απορρυπαντικό ρούχων. 

Τα απορρυπαντικά που αγοράζουμε έχουν πολλά χημικά, το ξέρουμε όλες. Πολλές φορές μάλιστα είναι αιτία αλλεργιών. Εσείς το ξέρετε ότι το μαλακτικό, επειδή μπαίνει στο τέλος της πλύσης, σχεδόν δεν ξεβγάζεται; Άρα οοοολα αυτά τα χημικά μένουν στο ρούχο, άρα και στην επιδερμίδα.

Κι αν αναρωτιέστε για το κόστος 1 λίτρου σπιτικού μαλακτικού, ας το υπολογίσουμε μαζί.

- 250 ml ξίδι: εάν αγοράζετε τη συσκευασία των 400 ml 0,50 euro, τα 250 ml σας κοστιζουν 0,31 euro

- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο: εγώ χρησιμοποίησα λεμονιού για να έχω "ασφαλές" αποτέλεσμα από άποψη μυρωδιας, μιας και ήταν η πρώτη φορά και δεν ήξερα τι θα βγει. Τα 10 ml κοστίζουν στο περίπου 5 euro. Ας πούμε ότι στο περίπου 20 σταγόνες κοστίζουν 0,80 euro.

- 750 ml νερό: θα το υπολογίσω με εμφιαλωμένο νερό αγορασμένο από σούπερ μάρκετ. αν αγoράσετε 0,40 euro τα 500 ml, σας βγαίνει 0.60 euro στα 750 ml που χρειάζεστε για το μαλακτικό. Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε νερό βρύσης, απλώς εγώ χρησιμοποίησα τιμή εμφιαλωμένου για να έχουμε κάποια εικόνα.

Άρα στο σύνολο σας βγαίνει 1,71 euro το 1 λίτρο μαλακτικού.

Λιγότερο από τα περισσότερα μαλακτικά που κυκλοφορούν και σίγουρα πολύ πιο καλό για το δέρμα σας, την οικογένεια σας αλλά και το περιβάλλον (είπαμε, έχουμε και μια οικολογική συνείδηση). Είναι πανεύκολο να κατασκευαστεί και σίγουρα θα το αγαπήσει και η τσέπη σας ;)

Προσωπικά δεν θα αγοράσω ξανά μαλακτικό! Το έχω λατρέψει!! Τα ρούχα είναι απίστευτα μαλακά και με μια πολύ φρέσκια μυρωδιά λεμονιου και φτιάχνεται πιο εύκολα και από τον καφέ που πίνω τώρα! Έτσι και μάθω να φτιάχνω μόνη μου κάποια έλαια, εντάξει, θα το πάω σε άλλο επίπεδο!!

Συμβουλές:

-  Αν σας αρέσει το λεμόνι, προτιμήστε έλαιο από τον ανθό και όχι από τον κορμό.

- Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

- Σε κάθε πλύση, βάζουμε 40-50 ml μαλακτικό

- Αν βάλετε το μαλακτικό στην αρχή της πλύσης, ίσως "χρωματίσει" το έλαιο την θήκη του πλυντηρίου. Μην σκιαχτείτε! Φεύγει!

- Αν όταν βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο, έχουν μια ελαφριά μυρωδιά ξιδιού, επίσης μην σκιαχτείτε! Θα φύγει όταν τα απλώσετε!


ΠΡΟΣΟΧΗ! Εχω διαβάσει ότι οι έγκυες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια. Γι'αυτό πριν χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο, μιλήστε οπωσδήποτε με τον γιατρό σας!




ΚΑΛΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έκανα τον τελευταίο καιρό, part I

Τι έκανα τον τελευταίο καιρό, part IΙ

Ροζ και πάλι ροζ!!